Tulevaisuuden taitoja tässä ja nyt – Tulevaisuuskompassi yhdessäluomisen poluille työssä (2022)
Miksi tarvitsemme tulevaisuuden taitoja tässä ja nyt? Millaisia ne voisivat olla sinun työssäsi? Mikä kysymys on ajankohtainen omassa työssäsi ja uudistumisessasi juuri nyt?

Tulevaisuus syntyy vuorovaikutuksessa joka hetki. Tulevaisuuden taidot rakentuvat tietoiselta arvopohjalta. Ne eivät löydy valmiista taitolistauksista, vaan ovat toiminnassa syntyviä uudenlaisia käytänteitä. Tällaiset tulevaisuuden taidot vastaavat sekä toimintaympäristön muutoksiin että tarpeeseemme tehdä merkityksellistä työtä.

Kirja tarjoaa kaksi käytännöllistä ja inspiroivaa harjoittamisohjelmaa eli vaelluspolkua valitsemasi parin kanssa kuljettavaksi. Lyhyet harjoittamiset oman työn arjessa ja viikoittaiset paritapaamiset luovat uudistumisen mahdollistavat rytmit. Yhdessä luotu tulevaisuuskompassi tukee epävarmoissakin maastoissa suunnistamista, ja tuo olennaisen äärelle työssä.  Lue kirjan tiivistelmä. 

TARJOUS! Kirja ja kompassikortit 65 €, paripaketti (kirja ja kortit x2) 120 €. Pelkkä kirja 35 € (sis.alv) ja toim.kulut 10 €.

Tilaa heti: terhi.takanen@cocreators.fi Saat lahjana kirjan ensimmäisen osan sähköpostiisi heti!

 

Yhdessäluomisen voimapakka – uniikki työkalu tietoiseen itsetutkiskeluun ja kehittämistyöhön (2016)

Haluatko lähteä kehittämään tietoisempaa toimintaa, yksin tai yhdessä? Yhdessäluomisen voimapakka on monipuolinen, omaa luovuutta inspiroiva väline, jota voi käyttää monella tapaa. Se sisältää 48 laadukasta Suomessa painettua ja suunniteltua taidekorttia, joiden avulla voit kehittää esim. tietoisuutta sisäisistä tiloistasi, toiminnan syvemmistä tarkoituksista ja rakentaa tulevaisuuden yhteisöjä. Voimapakassa on kuvina Sari Komulaisen ja Terhi Takasen maalauksia. Pakan kaunis ja voimallinen design on S. Komulaisen tekemä. Pakkaa on painettu rajoitettu pieni erikoispainos, ja jokainen pakkaus on käsinsigneerattu.

Hinta 88 € (sis.alv) ja toimituskulut. Erikoispainos loppumassa. Tilaa: terhi.takanen@cocreators.fi

 

 

 

Väitöstyö: Being Present at Work – CoCreative Process Inquiry as a Developmental Approach (2013)

Miten tietoinen läsnäolo parantaa asiakaspalvelua ja työhyvinvointia organisaatiossa? Miten voimme luoda yhdessäluovaa toimintakulttuuria tässä hetkessä? Väitöstutkimus pohjautuu kolmen vuoden osallistuvaan toimintatutkimukseen, jossa  asiantuntijaorganisaatio, Valtiovarainministeriön henkilöstöosasto lähti kokeilemaan ja luomaan uusia toimintatapoja omassa työssään.

Linkki väitöskirjaan 

Tilaa täältä tai sähköpostitse hintaan 44 € +toimituskulut terhi.takanen@cocreators.fi

 

 

 

 

The Power of Encountering – a Story of Co-Creative Process (2013)
Takanen, Terhi & Petrow, Seija

In this book, two participants – an experienced leader Seija Petrow and a facilitator Terhi Takanen – share their experiences about a challenging long-termed CCPI renewal process. This is not meant to be a success story or an instruction manual. Instead the book challenges the reader to find what touches them and furthermore, gives many deep insights into organisational renewing processes. This story challenges our normal way of thinking about organisational renewal and opens new ways of working with cultural renewal in organisations.

Linkki kirjaan

Uudistettu englanninkielinen painos kirjasta Kohtaamisten voima.
Ilmaiset tilaukset muun oston yhteydessä terhi.takanen@cocreators.fi

 

 

Kohtaamisten voima -tarina yhdessäluovasta uudistumisesta (2010)
Takanen, Terhi & Petrow, Seija

Tässä kirjassa kokenut johtaja Seija Petrow ja mahdollistaja Terhi Takanen, jakavat kokemuksensa haastavasta pitkäkestoisesta yhdessäluomisen otteella toteutetusta uudistumisprosessista. Kyseessä ei ole onnistumistarina tai muutostyön käsikirja, vaan kirja haastaa lukijan löytämään häntä itseään koskettavat asiat ja ennen kaikkea antaa useita omakohtaisia näkemyksiä organisaation uudistumisprosesseista. Tämä tarina haastaa tavanomaiset organisaatioiden uudistamista koskevat ajattelutapamme ja avaa uusia työskentelytapoja organisaatioiden kulttuurin uudistumiseen.
Linkki kirjaan
Painos loppunut, ei tilattavissa.

 

 

Voimaantuva työyhteisö – miten luomme tulevaisuutta? (2005)

Innostava ja käytännönläheinen kirja työyhteisön uudistajille. Kirjassa perehdytään voimaantumisen prosessiin, jossa työyhteisön ja yksilöiden toisiinsa kietoutuvat kasvuprosessit voivat tukea toisiaan. Kirja ei tarjoa uutta ismiä, vaan tietoisuustaitojen kautta syntyviä arjessa toimivia työkaluja yksilöille ja työyhteisöille. Tiedostamisen, kirkastamisen ja vapautumisen taitojen luominen tarjoavat syväluotaavia välineitä muutokseen, jossa työyhteisö voi löytää henkiset voimavaransa, oppia käymään aitoa dialogia ja luomaan vastuullisia ja merkittäviä tuloksia.

Takanen, Terhi
Painos loppunut kirjakaupoista. Muutama jäljellä. Tilaa kirja sähköisenä 28€: terhi.takanen@cocreators.fi

 

 

 

Tulevaisuuden taitoja tässä ja nyt -kirjan harjoitukset

Kirkastamisvaiheen mielikuvaharjoitus Eteläinen reitti

Kirkastamisvaiheen mielikuvaharjoitus 2 Pohjoinen reitti

 

Kestävää kehitystä yhdessäluomisen otteella https://vimeo.com/aaltocs

Täältä löydät 5 lyhyttä videota siitä, miten Aalto-yliopiston Creative Sustainability- maisteriohjelmassa on kokeiltu yhdessäluomisen otetta. Yhdessäluovan tiimityön kurssilla yhdistettiin kestävän kehityksen uudelleenajattelu ja yhdessäluomisen ote.

Video 1. Introduction to CCPI

Video 2. CCPI compass and meditation

Video 3. Regenerative development and CCPI

Video 4. How to combine regenerative design and CoCreative Process Inquiry fruitfully?

Video 5. Some ideas how to make your Compass alive in teamwork?